DSP Sălaj se pregăteşte de reduceri de personal

Doi din cei 50 de angajaţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj vor pleca acasă ca urmare a aplicării prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 77/2013. Conducerea instituţiei a trimis, zilele trecute, la Ministerul Sănătăţii (MS) o variantă de reducere a numărului de posturi din organigramă.
După cum ne-a declarat Ligia Marincaş, directorul DSP Sălaj, propunerea trimisă din judeţ vizează desfiinţarea a doar două posturi. „Vorbim despre un caz fericit, dat fiind faptul că ambele persoane vizate îndeplinesc condiţiile de pensionare. Una din ele şi-a depus dosarul deja dosarul”, a precizat oficialul Direcţiei.
Trei zile au avut la dispoziţie reprezentanţii DSP-urilor din ţară pentru a prezenta Ministerului variante de reducere a personalului, cu 4, 10 şi 15 la sută. „Variantele de reducere propuse conform procentelor menţionate vor fi proiectate în acord cu structurile prevăzute a îndeplini atribuţiile funcţionale preconizate pentru perioada imediat următoare, astfel încât să nu afecteze desfăşurarea în condiţii optime a activităţii Direcţiei”, se arată într-o circulată a MS.
O diminuare, chiar şi cu două persoane, a numărului de salariaţi din DSP Sălaj ar putea crea probleme, dat fiind faptul că din 2010 încoace, instituţia a rămas fără zece oameni. „Din 2010, până în 2013, numărul posturilor ocupate din DSP Sălaj s-a redus de la 60, la 50, ca urmare a plecărilor voluntare, fie prin pensionare, fie prin transfer ori demisie. În aceste condiţii, am depus eforturi ca să acoperim toate sarcinile care ne-au revenit. E un pic greu, mai ales în perioada concediilor, întrucât avem mai multe departamente cu activităţi specificie şi este destul de dificil să formezi echipele”, a mai spus Ligia Marincaş.
OUG nr. 77/2013, pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice din subordinea, sub autoritatea sau în coordonarea Guvernului ori a ministerelor, a fost publicată în Monitorul Oficial în 29 iunie 2013. Potrivit acesteia, în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ, instituţiile şi autorităţile publice vizate au obligaţia să adopte/emită actele normative/administrative specifice de aprobare a structurii funcţionale.
Peste 2.800 de posturi ocupate în zece ministere ar urma să fie desfiinţate, împreună cu cele vacante din administraţia centrală şi locală. Sunt vizate posturi din Ministerul Agriculturii, Ministerul Afacerilor Interne (inclusiv prefecturi), Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Ministerul Economiei, Ministerul Educaţiei (inclusiv inspectoratele şcolare), Ministerul Finanţelor, Ministerul Muncii, Ministerul Mediului, Ministerul Sănătăţii (inclusiv direcţiile de sănătate publică), Ministerul Transporturilor şi Secretariatul General al Guvernului (SGG).
Prin reorganizarea aparatului administrativ, Executivul estimează o economie la bugetul de stat de 45 milioane de lei în acest an şi 108 milioane de lei în fiecare dintre următorii patru ani.

One Thought to “DSP Sălaj se pregăteşte de reduceri de personal”

  1. carutasul depe strada Crasnei

    Pot pleca acasa linistit toti functionarii DSP cooptati din Bancorexul falimentar, totul efectuat la ordin politic.

Leave a Comment